Oktatás

Rudolftelep községben a Rudolftelepi Huncutkák Óvodája és a Kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskola Rudolftelepi Telephely (volt Mikoviny Sámuel Tagiskola) a színtere a közoktatási, köznevelési tevékenységnek.

Az egycsoportos óvoda önálló egységként, míg az általános iskola a Kazincbarcikai Tankerület felügyelete alatt a Kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskola tagintézményeként működik.

Rudolftelep Község Önkormányzatának mindenkori képviselő-testülete elkötelezett az alapfokú nevelés-oktatás feltételeinek biztosítása, fejlesztése mellett. Ezt mi sem tanúsítja jobban, mint az elmúlt két évtizedben az intézményeknek helyet adó ingatlanokon, épületeken végzett felújítások, beruházások sora. A jól működő oktatási intézmények hozzájárulnak ahhoz, hogy élhető településként tovább tudjunk lépni.

A tagintézmények gyermek- és személyközpontú pedagógiai elvek alkalmazásával magas színvonalú nevelés-oktatás megvalósítására törekednek. Kiemelten kezelik az alapkompetenciáik megerősítését, fejlesztését. Együttműködési formáikban, gyakorlataikban azokat az értékeket közvetítik, amelyek a gyermekek személyiségét gazdagítják, erősítik. A minőségelvűség és partnerközpontúság áll szemléletük, tevékenységük középpontjában. Iskolánk legfőbb erőssége a családias légkör és az egyéni, személyre szabott foglalkoztatás.

Az esélyegyenlőség biztosítása hangsúlyozott terület munkájukban; kiemelten kezelik a tehetséggondozást, melynek eredményeképpen az iskolás diákok eredményesen vesznek részt városi, körzeti, megyei, országos tanulmányi, kulturális és sportversenyeken, pályázatokon.

Az iskola az oktatási-nevelési feladatok mellett rendkívül fontosnak tartja a gyerekek művészeti nevelését és környezetvédelmi szemléletformálását. Iskolánk a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola kihelyezett tagozataként is működik. Az Aggteleki Nemzeti Park kiemelt együttműködő partnere.

Tanulóink lehetőségeinek kínálata:

  • Társastánc oktatás
  • Zongoraoktatás
  • Gyógytestnevelés
  • Római katolikus és református hittan oktatás
  • Tehetséggondozás és felzárkóztatás
  • Napközi otthonos foglalkoztatás
  • Környezetvédelmi nevelés

Az iskola udvarán az országban egyedülálló módon csillagvizsgáló épület áll. Az önkormányzat néhány éve felújította, azóta lehetőség nyílik az érdeklődő amatőrök és profik számára, hogy színes és érdekes estéket töltsenek el itt.

Oktatási, nevelési intézmények

Kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskola Rudolftelepi Telephely

·  Cím: Rudolftelep, József Attila utca 4.sz.

·  Telefonszám: (48) 351- 309

● E-mail: smikoviny@freemail.hu

●  azonosító: 029054

● Facebook oldalunkon folyamatosan hírt adunk eseményeinkről, eredményeinkről

· Munkaközösség-vezető: Nagy György

Rudolftelepi Huncutkák Óvodája

·  Cím: Rudolftelep, Népkert út 3. sz.

·  Telefonszám: (48) 351-288

·  Óvodavezető: Ráki Sándorné